Odihna pe Sri Lanka – prețuri și caracteristicile insulei

Shri-Lanka-odihna Shri-lanka-din-Chisinau Sri-lanka-odihna
Odihna pe Sri Lanka va ramane in amintire pentru plajele de primă clasă cu cocotieri, hoteluri moderne și confortabile, un număr mare de atracții arhitecturale naturale și istorice. Ceylon, așa cum britanicii au numit insula, este preferat de călătorii care doresc să stea departe de zgomot și mai aproape de natură. Toată lumea se bucură de viață, iar turiștii înșiși devin treptat mai fascinati. Nu există multe discoteci zgomotoase, cluburi, baruri, dar există o mulțime de oportunități pentru un picnic, grătar pe plajă și pescuit.

Cele mai bune hoteluri din Sri Lanka

Hoteluri VIP
Cinnamon Bentota Beach 5*
Heritance Ahungalla 5*
Shangri-La’s Hambantota Resort & Spa 5*

Hoteluri pentru tineri si odihna activă
Coral Sands Hotel 3*+
Riff Hikkaduwa Hotel 5*

Hoteluri de familie
Anantara Kalutara 5*
Centara Ceysands Resort & Spa 4*

Hoteluri econom
Hibiscus Beach Hotel 3*
Long Beach Resort 4*

Ce să faci în Sri Lanka?

Insula este relativ mică dar cu un număr imens de tot felul de atracții, dintre care 8 sunt incluse pe lista de protecție a UNESCO. Este important să rețineți că toate atracțiile principale ale țării se află în centrul țării, unde este imposibil să veniți pentru o zi, dar numai pentru o noapte. Nu contează în ce stațiune stați, distanța este cam aceeași.

Cel mai adesea, turiștii vizitează capitala – orașul Colombo, unde sunt prezentate arhitectura colonială, parcurile, diverse temple islamice, hinduse și creștine.

O atracție naturală populară este maiestuoasa Muntele Sigiriya, care se înalță peste junglă. Acum 16 secole, unul dintre regi a decis să construiască o cetate de nepătruns în aceste locuri. Frescele, ornamentele sculptate din piatră amintesc de măreția trecută de astăzi.

Popular printre turiști este orașul Kandy, care a fost capitala multor dinastii, datorită căruia se află aici o structură budistă sfântă – templul dintelui lui Buddha.

În Sri Lanka, puteți face excursii pentru a vizita plantații de ceai, piețe orientale cu o mulțime de condimente, mai puteti vizita creșe de elefanți și chiar călări aceste animale uimitoare, si desigur sa va indreptat spre safari la parcurile naționale.

Plaje

Mii de kilometri de plaje cu nisip moale, palmieri, pești colorați și recife de corali – adevăratele peisaje paradisiace ale insulei Sri Lanka însoțesc turiștii de pretutindeni. Toate plajele sunt publice și uneori va fi dificil să găsești o umbrelă cu șezlonguri, cu excepția poate prin a cere angajaților unui hotel sau bar din apropiere. Plajele insulei sunt împărțite în mod convențional în două categorii – cea estică, mai pustie și renumită pentru cele mai bogate locuințe marine. A doua categorie este plajele sudice și occidentale, care sunt mai aglomerate.

Cele mai renumite plaje sunt situate în regiunile Bentota și Tangalle, sunt incluse în cele mai bune 10 plaje din Asia. Plajele din Hikkaduwa sunt considerate cea mai bună destinație pentru surferi și scafandri. Există o infrastructură dezvoltată, o selecție excelentă de fructe de mare și tot felul de divertisment. Pentru familiile cu copii, coasta regiunii Unawatuna este mai potrivită, iar cele mai dotate plaje sunt Hikkaduwa și Bentota.

Clima

Datorită apropierii sale de ecuator, puteți veni în Sri Lanka în vacanță tot timpul anului, temperatura aerului pe tot parcursul anului este de aproximativ + 30 de grade. În același timp, temperatura apei mării este de +26 +28 grade. Insula se caracterizează și prin sezonul ploios (ora de vară), în timp ce aversele sunt scurte și apar cel mai adesea noaptea. Vârful fluxului turistic are loc toamna-primăvara, tocmai în acest moment turiștii vin în sudul și vestul insulei.

Vara, din mai până în octombrie, estul va fi un loc minunat de ședere, dar principalul dezavantaj va fi infrastructura turistică slab dezvoltată a statiunilor.

Statiuni turistice

Sri Lanka este renumită pentru numeroasele stațiuni, dintre care principalele sunt:

Bentota este unul dintre cele mai romantice locuri de pe insulă, cu hoteluri confortabile de clasă mondială și un nivel ridicat de servicii. Aici, pâsla leneșă pe plajă poate fi combinată cu recreere activă, în special pentru pasionații de scufundări.

Beruwela este un oraș vechi cu câteva repere arhitecturale, multe hoteluri noi și o zonă turistică dezvoltată. Kalutara este o stațiune modernă, cu o infrastructură dezvoltată și multe oportunități pentru sporturi nautice.

Wadduwa este o mică stațiune cu plantații de cocos. Există condiții excelente pentru o vacanță la plajă, chiar și hotelurile sunt situate departe unul de celălalt și intimitatea este garantată.

Hikkaduwa are o infrastructură bine dezvoltată pentru turiști, în special pentru cei cărora le place surfingul și scufundările. Așadar, această stațiune este întotdeauna plină de tineri.

compania-de-turism-chisinau-aviatur